Dölj sök Produktlinje/behovsök
Cold Cream

Produktlinjer Cold Cream

Har du torr eller mycket torr hud och behov av extra näring och skydd mot väder och vind? Upptäck Cold Cream, produkter som skyddar huden och vårdar torr hud, händer och läppar.

Läkarens åsikt

Frågor/Svar
  • Uttorkad hud är matt och saknar lyster. Den känns lite sträv och har torrhetslinjer, dessutom är den svag och mindre smidig.

  • Två anledningar : - - Brist på vatten, med mindre än 10 % vatten i det övre hudlagret (stratum corneum). - - Förändring av barriärfunktionen

  • Bortsett från hudsjukdomar finns det två faktorer bakom torr hud: • Externa faktorer : - Klimat: Vind, för mycket sol, torr luft (AC, värme) - Kemiskt: Starka rengöringar, topiska medicinska behandlingar, dåligt anpassad kosmetika - Mekaniskt: Rakning och hårborttagning. • Interna faktorer : - Fysiska: Hudåldrande - Patologiska: Hudsjukdomar som påverkar hudens barriärfunktion

  • Ja, även om detta inte är den enda anledningen. Man kan inte återfukta hudens yttersta lager bara genom att dricka vatten eller fukta huden. Lipider - fett - behövs också för att få fukten att stanna.

  • Ja, det är en av orsakerna till torr hud. Solexponering är ett angrepp på huden (bränna). Huden reagerar genom att producera pigment (den solbruna färgen) och bli tjockare. Torrheten är övergående och orsakad av en ökad fuktförlust.

  • Ja. Vissa vatten har en hög kalknivå, så kallat hårt vatten. De kan förvärra rengöringens uttorkande effekt. Man kan göra vattnet mjukare med specialutrustning eller använda extra rika produkter.

  • Målet är att ge näring och återfukta huden samt lindra och reducera irritationer och angrepp. Vad gäller rengöringar, undvik tvål och satsa på ultrarik gel, berikad med skyddande och återfuktande ingredienser. När du väljer återfuktare, har mjukgörare effekten att de återfuktar och ger näring till huden samt gör huden fastare, vilket är nödvändigt för att bevara den naturliga skyddsbarriären. Det är viktigt att ofta använda mjukgörande creme, gärna dagligen för optimal effekt.

Alla texturer
Skicka via epost

Sökning pågår

Login required

You must log into your Avène account to save this information.


Login or create an account

You can't post more than one comment on a product

Ge din åsikt

* Obligatoriska fält

Inskrivning

-Dag
-Månad
-År

Varumärken hos Pierre Fabre Group:

*Obligatoriska fält

Thanks for sharing!

Din kommentar har lagts i kö för granskning av webbplatsens administratörer och kommer att publiceras efter godkännande.