Experttips

Kombinerad hud

Kombinerad hud

Kombinerad hud är en vanlig hudtyp och kan vara svår att ta hand om ...

Vad du än har för hudtyp kan olika faktorer trigga eller leda till överkänslighet: Din hud reagerar kraftigt när du hade föredragit att den inte reagerat alls.…

The brand Eau thermale Avène

Kombinerad hud

Hudens funktioner varierar på olika delar av kroppen. Till exempel, huden på ögonlocken är inte lika handflatorna eller armhålor varken i anatomi eller funktion. Om vi undersöker ansiktet, finner vi olika egenskaper på våra kinder, panna och haka.

Kombinerad hud är en vanlig hudtyp och är ofta orsaken till besök till hudläkare eftersom det kan vara svårt att ta hand om. Kombinerad hud anses inte vara ett dermatologiskt begrepp i sig som exempelvis torr hud eller hud med seborré. Det kännetecknas av en oljig utseende i mitten av ansiktet eller "T-zonen" (pannan, näsan och hakan) och normal till torrt utseende (ibland även flagnande hud) på resten av ansiktet.

Varför blandhy och inte torr hud?
Vi kan inte ändra vår hudtyp, men för att kompensera för vissa obalanser, måste vi använda anpassade produkter.
Hudtyp förändras över långa tidsperioder: huden kan förändras från kombinationen till torr som är vanligt efter femtio års ålder.

 
Hur ska seborré prioriteras?

Även blandhy inkluderar hyperseborré och även acne-benägen områden, men detta motiverar att använda produkter gjorda för fet hud. Personer med denna hudtyp behöver vårda sin hud anpassat för blandhy. En hudvårds produkt gjord för fet hud på torra områden (eller omvänt, produkter gjorda för torr hud på oljiga områden) har ofta negativa effekter och kan orsaka stora hudbesvär.

Hur ska jag ta hand om min blandhy?

Vi rekommenderar användning av produkter som är särskilt framtagen för blandhy i syfte att:
• behandla T-zonen på samma sätt som fet hud. Målet är att minska hudens glänsande, oljeaktigt utseende med en mattande effekt.
• ger fukt och komfort för trånga utrymmen.

Peelande och starka produkter ska aldrig användas eftersom de är för aggressiva för torra områden i ansiktet och stimulerar talgproduktionen på oljiga delar.

Questions

Carnets experts

Skicka via epost

Sökning pågår

Login required

You must log into your Avène account to save this information.


Login or create an account

You can't post more than one comment on a product

Ge din åsikt

* Obligatoriska fält

Inskrivning

-Dag
-Månad
-År

Varumärken hos Pierre Fabre Group:

*Obligatoriska fält

Thanks for sharing!

Din kommentar har lagts i kö för granskning av webbplatsens administratörer och kommer att publiceras efter godkännande.