Kombinerad hud

Kombinerad hud

Kombinerad hud är en vanlig hudtyp och kan vara svår att ta hand om ...

Läkarens åsikt

Frågor/Svar
 • Löst puder är perfekt för att matta detta område och det kan återanvändas flera gånger om dagen, om det behövs. Du kan också använda en matterande kräm eller lotion innan foundation för att reglera de glansiga partierna.  

 • Kom ihåg att endast en hudläkare kan berätta för dig om du behöver särskilda produkter för acnedrabbad hud och hur man använder det.
  I fallet med blandhy, måste särskild akne behandling användas (inklusive medicinskt ordinerade behandlingar) på T-zonen bara. Vi rekommenderar att du använder en dermo-kosmetisk produkt för att förbättra toleransen, underlätta efterlevnaden och även att återställa hudens komfort.

 • Personer med akne föredrar att dölja sina skador. För blandhy, bör ett lämpligt foundation kombineras med en mycket mjukgörande kräm för att förhindra att huden torkar ut.

 • Ljusskyddande produkter har alltid varit tänkt att ha tjocka, jämna texturer. Under varmare perioder, i solen, ökar talgproduktion. Solskyddsprodukter har i hög grad utvecklats och finns idag anpassade till olika hudtyper. Det är nu lätt att hitta produkter som är både effektiva och lämpliga för en viss hudtyp.

Kombinerad hud

Hudens funktioner varierar på olika delar av kroppen. Till exempel, huden på ögonlocken är inte lika handflatorna eller armhålor varken i anatomi eller funktion. Om vi undersöker ansiktet, finner vi olika egenskaper på våra kinder, panna och haka.
Kombinerad hud är en vanlig hudtyp och är ofta orsaken till besök till hudläkare eftersom det kan vara svårt att ta hand om. 
Kombinerad hud anses inte vara ett dermatologiskt begrepp i sig som exempelvis torr hud eller hud med seborré. Det kännetecknas av en oljig utseende i mitten av ansiktet eller "T-zonen" (pannan, näsan och hakan) och normal till torrt utseende (ibland även flagnande hud) på resten av ansiktet.
Varför blandhy och inte torr hud?

Vi kan inte ändra vår hudtyp, men för att kompensera för vissa obalanser, måste vi använda anpassade produkter.
Hudtyp förändras över långa tidsperioder: huden kan förändras från kombinationen till torr som är vanligt efter femtio års ålder.Hur ska seborré prioriteras?
 

Även blandhy inkluderar hyperseborré och även acne-benägen områden, men detta motiverar att använda produkter gjorda för fet hud. Personer med denna hudtyp behöver vårda sin hud anpassat för blandhy. En hudvårds produkt gjord för fet hud på torra områden (eller omvänt, produkter gjorda för torr hud på oljiga områden) har ofta negativa effekter och kan orsaka stora hudbesvär.Hur ska jag ta hand om min blandhy?
 

Vi rekommenderar användning av produkter som är särskilt framtagen för blandhy i syfte att:
• behandla T-zonen på samma sätt som fet hud. Målet är att minska hudens glänsande, oljeaktigt utseende med en mattande effekt.
• ger fukt och komfort för trånga utrymmen.

Peelande och starka produkter ska aldrig användas eftersom de är för aggressiva för torra områden i ansiktet och stimulerar talgproduktionen på oljiga delar.
Skicka via epost
 • Personlig hudvårdsrådgivning
 • Specialerbjudanden och tävlingar
 • Recensioner av dina favoritprodukter

Alla har olika behov för sin hud. Hitta den perfekta Eau Thermale Avène-rutinen för din hud.

Börja nu
 • Produktrekommendationer för din hud
 • Se dina favoritprodukter och recensioner
 • Registrera dina köp och bli belönad för din lojalitet
Anmäl dig nu

Sökning pågår

Login required

You must log into your Avène account to save this information.


Login or create an account