Experttips

Åldrande hud

Åldrande hud

Linjer och rynkor, mindre lyster, mindre len hud, förlorad elasticitet… Några tecken på tidens gång.

Vad du än har för hudtyp kan olika faktorer trigga eller leda till överkänslighet: Din hud reagerar kraftigt när du hade föredragit att den inte reagerat alls.…

The brand Eau thermale Avène

Åldrande hud

Några linjer och rynkor, mindre sammetslen hud, mindre strålande, förlust av fasthet ..... alla tecken på att tiden tickar.
Varför?


Naturligt åldrande
Detta är en naturlig, genetiskt programmerad process som är resultatet av långsam vävnadsdegenerering, bestäms av en persons arvsmassa.
Denna "biologiska klocka" tickar inte i samma takt för alla. 

Åldrande av yttre påverkan
Orsakas av flera miljöfaktorer såsom solexponering, föroreningar, stress, rökning, etc.


De viktigaste faktorerna:
Solen och dess UV-strålar: foto-åldrande är det för tidigt åldrande av huden som orsakas av upprepad exponering av ultraviolett strålning från solen eller från artificiella källor, vilket orsakar permanenta effekter som är både ytliga och djupa.

Miljön: föroreningar försvagar hudens skyddande hydrolipidic film, och generera fria radikaler bidrar till en accelererad åldring av huden. De skadliga effekterna av föroreningar är uppenbara på kort sikt, men även på lång sikt. Eeffekterna av låg intensitet men upprepade aggression från föroreningar under lång tid,  påverkar succesivt hudens åldrande.

Livsstil: rökning, stress, övermått av alkohol, obalanserad kost, etc. En ohälsosam livsstil kan leda till att huden förlorar sin vitalitet och lyster.
På grund av stress eller trötthet, kan muskelspänningar uppstå och därmed uppkomsten av veck och rynkor. Överansträngning eller otillräcklig kost kan tvinga cellerna att dra för mycket från de reserver i dermis för att ge näring åt sig själva. Detta skapar en situation där huden saknar väsentliga delar: vitaminer, spårämnen, essentiella fettsyror ...
 
Hur?
Vad vi kan se ... Och det som händer. Tecken och förändringar i hudens åldrande sker under livets gång.


De första tecknen på hudens åldrande-rynkor och fina linjer, en brist på utstrålning i hudton och en förlust av elasticitet - börja visas. 
Dessa tecken är kopplade till en avmattning i hudcell metabolism och upprepade attacker från fria radikaler: oxidationsmedel, bland annat utlösas av exponering för UV-strålar.


Nästa, fåror rynkor bildar djupa och huden förlorar fasthet.
Dessa tecken på åldrande är i huvudsak kopplade till försvinnandet av kollagenfibrer och brist på hyaluronsyra, det grundläggande innehållet i läderhuden.


Slutligen, förlorar mogen hud dess densitet, vitalitet och komfort.
Med tiden, saktar syntesen av hudens väsentliga komponenter ned:
- Hyaluronsyra och kollagen, viktiga hud-support molekyler, minskar också. Hudens struktur blir skörare, förlorar densitet och börjar sagga.
- Huden blir också torr, och den naturliga syntesen av hudlipider minskas.


Förebygg: Avgörande!
Vi kanske inte kan sakta ned tiden eller förebygga stressande händelser i livet, men vi kan ändå agera på faktorerna för förtidigt åldrande. Hudens exponering för ultraviolett strålning orsakar nästan 90% av hudens åldrande.
I verkligheten bör överdriven solexponering undvikas från födseln. Men det är aldrig för sent att börja göra det rätta.

Förhindra förtidigt åldrande av huden innebär att använda solskydd, dvs att ständigt vara försiktig om solexponering: undvika exponering för extremt starkt solsken, bära lämpliga kläder, hattar och solglasögon, använda produkter solskydd med hög solskyddsfaktor.
Och glöm inte, barn mindre än 3 år gamla ska ALDRIG direkt utsättas för solen.

Questions

Carnets experts

Skicka via epost

Sökning pågår

Login required

You must log into your Avène account to save this information.


Login or create an account

You can't post more than one comment on a product

Ge din åsikt

* Obligatoriska fält

Inskrivning

-Dag
-Månad
-År

Varumärken hos Pierre Fabre Group:

*Obligatoriska fält

Thanks for sharing!

Din kommentar har lagts i kö för granskning av webbplatsens administratörer och kommer att publiceras efter godkännande.