Dölj sök Produktlinje/behovsök
Cold Cream Kropp

Produktlinjer Cold Cream Kropp

Produktserie som återuppbygger den hydrolipida hinnan hos känslig torr till mycket torr hud. Huden får näring och känns åter behaglig.

Läkarens åsikt

Frågor/Svar
  • • “Vanlig” torr hud är absolut vanligast. Orsakerna är flera: Åldrande (speciellt på armar och ben), klimatpåverkan (torka och köld på vintern, vind och sol), rengöringar med starka emulgeringsmedel… • Vid patologisk hudtorrhet är det viktigt att först göra en diagnos för att kunna eliminera möjliga, isolerade orsaker som snabbt kan tas bort (genom att exempelvis byta rengöring eller använda en återfuktande produkt). Efter det kan din dermatolog rekommendera den bästa behandlingen för din torra hud.

  • Ja, även om det inte är den enda orsaken: Du kan inte återfukta hudens översta lager bara genom att dricka vatten eller fukta huden. Även lipider (fetter) behövs för att fukten ska fastna.

  • Ja. Solexponering är aggressivt (bränna). Huden reagerar genom att producera pigment (den solbruna färgen) och bli tjockare. Torrheten är övergående, orsakad av ökad avdunstning och förtjockning.

  • Ja. Vissa sorters vatten har ett högt innehåll av kalksten; så kallat hårt vatten. Det kan förvärra rengöringens uttorkande effekt. Du kan antingen mjukgöra vattnet med hjälp av specialutrustning eller använda extra rika produkter.

  • Målet är att ge näring och återfukta huden samt minska irritationer. Vad gäller rengöring, undvik tvål och använd endast ultrarik gel, berikad med skyddande och återfuktande ingredienser. Mjukgörande ingredienser återfuktar och ger näring till huden samtidigt som de hjälper till att hålla ihop epidermis, nödvändigt för att hudens skyddsbarriär ska fungera korrekt. Det är viktigt att ofta använda mjukgörare; gärna dagligen för optimal effekt.

Din hud och Avène

Återfuktare

Skicka via epost

Sökning pågår

Login required

You must log into your Avène account to save this information.


Login or create an account

You can't post more than one comment on a product

Ge din åsikt

* Obligatoriska fält

Inskrivning

-Dag
-Månad
-År

Varumärken hos Pierre Fabre Group:

*Obligatoriska fält

Thanks for sharing!

Din kommentar har lagts i kö för granskning av webbplatsens administratörer och kommer att publiceras efter godkännande.