Experttips

Atopi

Atopi

Atopisk dermatit är vanligtvis genetisk. Det är den vanligaste hudåkomman hos unga. Den minskar med åren.

Vad du än har för hudtyp kan olika faktorer trigga eller leda till överkänslighet: Din hud reagerar kraftigt när du hade föredragit att den inte reagerat alls.…

The brand Eau thermale Avène

Vad är atopisk dermatit?

Atopisk dermatit….. Inte lätt att förstå…..
10-15 % av alla nyfödda drabbas av atopisk dermatit, vilket gör det till den vanligaste sjukdomen hos spädbarn.
Besvärlig för både spädbarnen och familjen börjar den ofta i tidig ålder men påverkar inte barnets utveckling. I de allra flesta fall växer den bort i barndomen.
Den största riskfaktorn för att utveckla spädbarns-AD är en familjehistoria av hösnuva, eksem, luftvägs- eller matrelaterade allergier...

Huvudtyperna av atopisk dermatit
Det består av en kombination av röda, vätskande hudområden och atopisk xeros med torr hud som behöver återfuktas och återfettas.
Berörda områden (kinder, panna, bål, följt av armveck och knän) varierar från det ena barnet till det andra.
 
Resultat
Oavsett var eller varför är klådan oerhört jobbig för barnet, vilket förstås påverkar hela familjen. Sömnlösheten delas i de flesta fall med föräldrarna…
Eventuella komplikationer omfattar frekventa infektioner på grund av sönderkliade skador som ofta innehåller stafylokocker, streptokocker eller andra herpesvirus.

Behandling
Som tur är kan läkarna behandla dessa åkommor:

- Mjukgörande produkter för atopisk xeros för att rengöra, återfukta, torka huden och förebygga infektioner, samt inte minst, att lugna och lena.
- Mjukgörande och avslappnande massager. Specialmassager med en återfuktande (eller mjukgörande) kräm blir en speciell stund för barnet varje dag. En stunds mjukhet, närhet och lindring tillsammans med mamma eller pappa.
- Topisk kortikosteroid utskrivet för uppblossande eksem (under det att man givetvis följer läkarens anvisningar vad gäller antal appliceringar, antal förbrukade förpackningar, m.m). 

Carnets experts

Skicka via epost

Sökning pågår

Login required

You must log into your Avène account to save this information.


Login or create an account

You can't post more than one comment on a product

Ge din åsikt

* Obligatoriska fält

Inskrivning

-Dag
-Månad
-År

Varumärken hos Pierre Fabre Group:

*Obligatoriska fält

Thanks for sharing!

Din kommentar har lagts i kö för granskning av webbplatsens administratörer och kommer att publiceras efter godkännande.