Våra partners

Eau Thermale Avène etablerar samarbeten med stiftelser och patientföreningar för att skapa förebyggande hälsovård och utbildning.
 • AFPRAL

  Avène är partner till AFPRAL (French Association for the Prevention of Allergies).
  En allergi är när kroppen utvecklar en överdriven reaktion till en främmande kropp som den anser vara ett hot. Det orsakas av en obalans i immunsystemet.
  Immunsystemet är en försvarsmekanism som skyddar kroppen mot externa attacker. Hos allergiker svarar immunsystemet onormalt eller överdrivet till ofarliga substanser i kroppen som den redan kommit i kontakt med.

  Läs mer om intoleranser och allergier

  Avènes dermatologiska laboratorier erbjuder dermatologiskt testade hudvårdsprodukter speciellt utformade för känslig hud och godkända genom rigorös effektivitet, hudtolerans och hypoallergenisk testning.
  Resultatet: Steril kosmetik
  Denna expertis har precis blivit erkänd av AFPRAL (French Association for the Prevention of Allergies), vars syfte är att "hjälpa till att säkerställa att allmänheten är korrrekt informerad om allergier".
  Varumärket Avène är nu en partner till organisationen och har blivit:

  "ERKÄNDA" för Sterile Cosmetics Teknologin som ger följande fördelar:
  - en enkel formula som enbart innehåller essentiella ingredienser som är fria från konserveringsmedel eller substanser som används för konserverande egenskaper.
  - sterilisering vid varje steg av produktionsprocessen
  - förpackning som har det patenterade D.E.F.I systemet* (Device for Exclusive Formula Integrity) som säkerställer att formulan fortsätter att vara steril under användning.

  "REKOMMENDERADE" för de hudvårdsprodukter som har Sterile Cosmetic teknologin då dessa kombinerar effektivt skydd med optimal tolerans:
  - Skin Recovery Cream och Rich Skin Recovery Cream för lugnande och skyddande hud
  - XeraCalm AD Lipid-replenishing Cream och Balm

  *Patent inlämnad
  Se partners hemsida
  • AFPRAL
  • AFPRAL
 • ESCF

  Avène dermatologiska laboratorier arbetar tillsammans med European Skin Cancer Foundation (ESCF)(1).
  Grundad 2008, har organisation som mål att informera allmänheten och öka medvetenheten om riskfaktorerna för hudcancer och implementera förebyggande kampanjer. Hudcancer är ett stort hälsoproblem idag.

  Överdriven solexponering (2) har blivit fastställt som en bidragande faktor till den växande förekomsten av hudcancer, inklusive melanom och icke-melanom hudcancer (NMSC) som sällan är dödlig men som blir allt vanligare. Tidig diagnos är avgörande för en god prognos och likaså utbildning och foto-stabilitet är nyckeln, speciellt när det gäller barn.Avène dermatologiska laboratorier har antagit utmaningen tack vare deras långsiktiga engagemang inom detta område och deras solvårdsexpertis. Solvårdssortimentet från Avène har bevisats skydda din hud och håller den säker mot skadliga effekter från solen samtidigt som den också hjälper till att förebygga solskador. Det är därför som vi har bestämt oss för att investera i detta område tillsammans med ESCF och stödjer handlingarna som stiftelsen leder:

  • Förebyggande Utbilda barn om solskador vilket bevarar frisk hud under längre tid.
  • Träna dermatologer och läkare från alla partnerländer i diagnosticering av hudcancer, förebyggande och behandling.


  (1) European Skin Cancer foundation.

  (2) Armstrong BK, Kricker A,The epidemiology of UV induced skin cancer. J Photochem Photobiol B 2001; 63:8-18.
  Se partners hemsida
  • ESCF
  • ESCF
 • Fondation pour la Dermatite Atopique

  Varumärket Avène är en av grundarna av stiftelsen för atopisk dermatit (Foundation for Atopic Dermatitis).
  Varumärket Avène är en av grundarna av stiftelsen för atopisk dermatit (Foundation for Atopic Dermatitis) vars uppdrag är trefaldigt:
  •  En stiftelse för forskning: Så att de som deltar i forskning om atopisk dermatit, baserade på epidemiologi, genetik, immunologi, grundläggande eller klinisk forskning, kan få praktisk hjälp av stiftelsens vetenskapliga kommitté efter godkännande.

  •  En stiftelse för att skapa medvetenhet:  Atopisk dermatit är inte välkänt. Föräldrar och även utbildare, läkare och annan vårdpersonal behöver information om atopisk dermatits karaktär, hur man behandlar det, hur det påverkar patienternas och deras familjers liv och det bästa sättet att lindra lidandet som denna sjukdom skapar. Stiftelsen hjälper till att sprida denna information i professionell media och även för allmänheten.

  •  En stiftelse för utbildning: Precis som vid alla kroniska sjukdomar kan det vara svårt att hantera atopisk dermatit. Det kan vara frustrerande för barn och föräldrar som inte vet hur man använder de behandlingar som finns på bästa sätt, vilka alla har sina för-och nackdelar. Detta leder till värdefull kompetens i vardagen. Atopi-skolorna som redan finns har samlat på sig erfarenhet som stiftelsen hjälper till att sprida mer brett.


  Stiftelsen för Atoptisk Dermatit (Foundation for Atopic Dermatitis) arbetar alltså på många plan:
  • Den bidrar till finansiering av forskning och kliniska studier på atopisk dermatit.
  • Den stöttar alla initiativ inom vetenskapen eller i media som har som mål att öka medvetenheten och informera allmänheten om tillståndet, de tillgängliga behandlingarna och patienternas vardag.
  • Den skapar och implementerar utbildningsverktyg och initiativ.
  • Den skapar, redigerar och sprider informationsmaterial som är skapad för vårdpersonal, föräldrar och barn.

  Se partners hemsida
  • Fondation pour la Dermatite Atopique
  • Fondation pour la Dermatite Atopique
 • Look Good...Feel Better

  Avène Sverige är stolt sponsor till välgörenhetsorganisationen Look Good…Feel Better som hjälper kvinnor som har cancer. Detta internationella humanitära program ger dessa kvinnor styrkan att känna sig vackra under en prövande tid i deras liv.
  Look Good… Feel Better är ett humanitärt program, som startades i USA 1989 och som nu finns i ett 20-tal länder runt om i världen. I Sverige startade programmet våren 2003.

  Look Good… Feel Better erbjuder kvinnor, som behandlas för cancer, kostnadsfria kurser om hudvård och makeup. Makeupkonsulenter ger professionell rådgivning och hjälper till att förebygga eller eliminera utseenderelaterade problem, som kan uppstå under behandlingen mot cancer. Bakom programmet i Sverige står KTF, Kemisk Tekniska Leverantörförbundet och ledande kosmetikföretag. Tack vare dessa företag kan Look Good… Feel Better erbjuda kvinnor, som behandlas för cancer, kostnadsfria kurser om hudvård och makeup. Makeupkonsulenter ger professionell rådgivning och hjälper till att förebygga eller eliminera utseenderelaterade problem, som kan uppstå under behandlingen mot cancer.

  Under kursen används ett brett sortiment av hudvårds- och makeupprodukter, skänkta av ledande kosmetikmärken i Sverige. Produkterna får sedan tas med hem för fortsatt användning.

  Se partners hemsida
  • Look Good...Feel Better
  • Look Good...Feel Better
Skicka via epost

Sökning pågår

Login required

You must log into your Avène account to save this information.


Login or create an account

You can't post more than one comment on a product

Ge din åsikt

* Obligatoriska fält

Inskrivning

-Dag
-Månad
-År

Varumärken hos Pierre Fabre Group:

*Obligatoriska fält

Thanks for sharing!

Din kommentar har lagts i kö för granskning av webbplatsens administratörer och kommer att publiceras efter godkännande.