Thermalvattencenter

Avène, en händelserik historia

Avène, en händelserik historia

Historien om thermalvattnet tar sin början i en liten by i södra Frankrike. Den ligger inbäddad i grönskande natur i Orbdalen, i hjärtat av regionalparken Haut-Languedoc.

Avène, mitt i ett naturligt parklandskap

Omgiven av den vackra naturen kan patienterna njuta av lugnet och tystnaden. De gynnsamma naturliga förutsättningarna ger frodig grönska och tack vare närheten till Medelhavet och Atlanten åtnjuter Avène ett mycket behagligt klimat med massor av sol.

Avène, samarbete över gränserna

Dagligen skapas relationer byggda på förtroende och tillit mellan konsumenter över hela världen och Avènes dermatologiska laboratorium.

Avène, en vacker historia
 
  • 1736: Allt började med att Markis de Rocozels häst blev botad; den led av svår klåda som försvann efter några simturer.
På detta sätt upptäcktes Avène Thermal Spring Waters lugnande, lenande och irritationsdämpande egenskaper.
  • 1743: De första patienterna anländer till Orbdalen och Saint Odiles källa på våren.
  • 1871: Amerika upptäcker thermalvattnets välgörande egenskaper vid behandlingen av brännskadade patienter efter den stora Chicagobranden.
  • 1874: Källan förklaras vara av allmänintresse.
  • 1990: Vattenterapi-centret renoveras. Avène Dermatological Laboratories grundas.
  • 1993 och 2003: Tillverkningsenheten byggs ut.
  • 2004: Vattenterapicentret byggs ut.
  • 2007: Avènes dermatologiska laboratorium befäster sin internationellt ledande position. Idag attraherar Vattenterapicentret årligen 2600 patienter som njuter av förstklassiga produkter tillgängliga i Frankrike och drygt 100 länder.

Thermalvattnets välgörande dermatologiska egenskaper - som ingår i samtliga produkter - åtnjuter ett lika stort förtroende som hudvårdsprodukternas alltid relevanta formulas.

Det här förtroendet är globalt då thermalvattnet, som i Frankrike är ett starkt varumärke på apotek, idag finns över hela världen, från USA (Derma Skin Corners) till Japan och Kina där det var först på marknaden för att idag vara ledande på apotek.

Även om Avène Thermal Spring Water ännu inte avslöjat alla sina hemligheter, har de flesta upptäckts under de 30 senaste årens forskning och otaliga farmaceutiska och kliniska studier, utförda av Avène Dermatological Laboratories, som ingår i Pierre Fabre-gruppen.

The brand Eau thermale Avène

Site thermal

Skicka via epost

Sökning pågår

Login required

You must log into your Avène account to save this information.


Login or create an account

You can't post more than one comment on a product

Ge din åsikt

* Obligatoriska fält

Inskrivning

-Dag
-Månad
-År

Varumärken hos Pierre Fabre Group:

*Obligatoriska fält

Thanks for sharing!

Din kommentar har lagts i kö för granskning av webbplatsens administratörer och kommer att publiceras efter godkännande.