Dölj sök Produktlinje/behovsök
Cicalfate

Produktlinjer Cicalfate

Reparerande serie produkter för att reparera känslig irriterad hud (spädbarn, barn och vuxna). I sverige säljs produkter för torra (icke-vätskande) irritationer.

Läkarens åsikt

Frågor/Svar
  • Känslig hud reagerar snabbare och starkare än vad normal hud gör på samma faktorer och förutsättningar. Detta resulterar i obehag stramande, stickande och kliande hud, och ibland även rödhet och torrhet.

  • Om man har känslig hud kan man reducera känsligheten genom att undvika hudvårdsprodukter som den inte tolererar och ersätta dem med milda specialprodukter med kraftull återfuktande effekt.

  • Vad gäller rengöring rekommenderas milda, tvålfria produkter för att inte irritera huden. När du väljer återfuktare, använd produkter som innehåller minimalt antal ingredienser för att minska risken för irritation.

  • Det råder ofta förvirring över skillnaden mellan känslig, intolerant och allergisk hud. De som tror att de har allergisk hud har ofta mycket känslig hud eller till och med intolerant hud som överreagerar på vissa produkter, mediciner, rengöringar eller återfuktare. En allergi orsakas av immunförsvaret. Symptomen inkluderar röda fläckar med små eksemutslag, stark klåda, svullnader och vätskande utslag som ibland är svåra. När du tvättar händerna, använd rengöring utan tvål för att inte irritera huden. För din hudvård rekommenderas produkter med ett minimalt antal ingredienser för att begränsa riskerna för reaktion.

  • Din läkare kan ge dig råd om vilken rengöring och återfuktare som bäst passar din hudtyp. Leta efter produkter som inte innehåller några kända irriterande eller allergiframkallande ingredienser och som är högtoleranta, bevisat i kliniska tester.

Din hud och Avène

Skicka via epost

Sökning pågår

Login required

You must log into your Avène account to save this information.


Login or create an account

You can't post more than one comment on a product

Ge din åsikt

* Obligatoriska fält

Inskrivning

-Dag
-Månad
-År

Varumärken hos Pierre Fabre Group:

*Obligatoriska fält

Thanks for sharing!

Din kommentar har lagts i kö för granskning av webbplatsens administratörer och kommer att publiceras efter godkännande.