Experttips

Akne

Akne

Akne är ett hudtillstånd som påverkar 90 % av alla tonåringar. Såväl specialprodukter som skräddarsydda behandlingar baseras på tillståndets allvarlighet och ger synlig effekt.

Vad du än har för hudtyp kan olika faktorer trigga eller leda till överkänslighet: Din hud reagerar kraftigt när du hade föredragit att den inte reagerat alls.…

The brand Eau thermale Avène

Akne, vad är det?

Oljig och blank hud, några finnar och pormaskar som poppar upp på kinder eller på näsan.
Akne kan uppstå från och med starten på puberteten, med överaktiva oljekörtlar som producerar för mycket sebum till en ökning av hormonerna under denna betydelsefulla fas i livet.
Det är en vanlig åkomma som drabbar 83 % av flickorna och 95 % av pojkarna. Eftersom aknens utveckling är oförutsägbar, från spontan till kvardröjande självläkning, är det viktigt att sätta in behandling, med rätt produkter.

Olika akne-stadier

Hyperseborrhea: Första stadiet hos alla typer av akne. För mycket produktion av sebum: Huden är blank och små finnar uppstår.
Retentional akne: Sebumet samlas i follikeln vilket leder till bildandet av öppna pormaskar (svarta) eller stängda (vita).
Inflammatorisk akne: Spridning av bakterier (Propionibacterium-aknes) när hårfollikeln brister inuti dermis uppstår röda utslag (papler) följda av pustlar (fyllda av var).
Nodylär akne: Inflammation och svullnad av sebumkörtlarna leder till bildandet av vätskande cystor/blåsor.
 
Din läkares råd

Specialbehandling för varje aknesteg
Lätt akne: Topisk (utvärtes) komedolytisk behandling (hjälper till att lösa upp svarta pormaskar) eller topisk antibiotika för att bekämpa inflammation.
Medelsvår akne : När topiska behandlingar inte räcker behöver man komplettera med en oral antibiotikakur. Se upp för solexponering (risk för överkänslighet): Du måste "ljusskydda" din hud. Be din läkare om råd.
Svår akne : Behandling med Isotretinoin är nödvändig i de flesta fall. Medlet skrivs ut av din läkare och kräver stor försiktighet, speciellt i relation till preventivmedel. I de allra flesta fall är resultaten spektakulära.

Dermo-kosmetiska produkter
Din hudläkare eller apotekare kan rekommendera rengörande och återfuktande produkter utvecklade för din hudtyp och hudtillstånd.

Produkter, några riktlinjer
Milda produkter för att skydda din hud
Återfuktande eller mjukgörande produkter för att åtgärda hudtorrhet orsakad av vissa dermatologiska behandlingar.
Icke-komedogena produkter för att förebygga och motverka pormaskar
    ... och i allmänhet, specialprodukter för hud med akne och orenheter.
 

Questions

Carnets experts

Skicka via epost

Sökning pågår

Login required

You must log into your Avène account to save this information.


Login or create an account

You can't post more than one comment on a product

Ge din åsikt

* Obligatoriska fält

Inskrivning

-Dag
-Månad
-År

Varumärken hos Pierre Fabre Group:

*Obligatoriska fält

Thanks for sharing!

Din kommentar har lagts i kö för granskning av webbplatsens administratörer och kommer att publiceras efter godkännande.