Dölj sök Produktlinje/behovsök
Solskyddsprodukter : Känslig hud

Produktlinjer Solskyddsprodukter : Känslig hud

Skydd för känslig hud tack vare ett patenterat stabilt ljusskyddande komplex med långvarig effekt.

Läkarens åsikt

Frågor/Svar
  • UVB -strålar är lika farliga som UVA-strålar. Båda sorterna är involverade i hudens åldrande och cancer. Till skillnad från UVB är UVA ansvarigt för solbränna och kroppen har inget naturligt varningssystem mot dem.

  • Nej. Du skyddas mot de skadliga effekterna av UVA- och UVB-strålar (solrodnad och, långsiktigt, hudens åldrande) men själva processen som leder till solbrun färg försvinner inte nödvändigtvis. Efter några dagars vistelse i solen får du en fin färg, utan att riskera huden.

  • Moln stoppar endast en liten del av solstrålarna. Molntäckt himmel kan släppa igenom upp till 95 % av UV-strålningen, så var försiktig! Ett parasoll skyddar mot hälften av UV-strålningen. Ljus och UV-strålar kan indirekt träffa huden genom reflektion på olika ytor. Reflektionen är 20 % vid havet och 15 - 25 % vid sand. Återigen - var försiktig!

  • Glöm aldrig att solbrun färg inte är ett skydd mot solbränna. Dessutom skyddar inte solbrun färg mot UVA-strålar, som över tid orsakar hudcancer.

  • Herpesviruset ligger vilande i nervvävnaden. Vid stress, starka känslor, mens och sol "vaknar" det upp med utbrott, feber och blåsor. För att undvika detta, skydda dina läppar med en läpprodukt med hög SPF-faktor.

  • 1. Kläder är det bästa skyddet. Det gäller alla och speciellt barnen: t-shirt, keps, solglasögon (NF standard) 2. Barn under 3 års ålder ska inte utsättas för sol. 3. Små barn ska skyddas mycket noga. 4. Att bli bränd av solen är alltid farligt, särskilt för barn. 5. Undvik vistelse i solen mellan kl 11 och 16. 6. När du solar, vänj in huden gradvis. 7. Sand, snö och vatten kan reflektera mer än hälften av solstrålarna på din hud. Moln är inget bra skydd. 8. Du måste återapplicera ditt UVA- och UVB-skydd varannan timme och alltid efter bad, oavsett SPF-faktor. 9. Välj ett UV-skydd anpassad för din hudtyp. 10. Meningen med UV-skydd är inte att du ska stanna ännu längre i solen. 11. På hög höjd eller i tropikerna är det nödvändigt att använda en högre SPF-faktor än vanligt. 12. Drick vatten regelbundet, håll koll på de minsta och glöm inte de gamla. 13. Välj ditt UV-skydd med omsorg och applicera det omsorgsfullt.

Din hud och Avène

Alla texturer
Skicka via epost

Sökning pågår

Login required

You must log into your Avène account to save this information.


Login or create an account

You can't post more than one comment on a product

Ge din åsikt

* Obligatoriska fält

Inskrivning

-Dag
-Månad
-År

Varumärken hos Pierre Fabre Group:

*Obligatoriska fält

Thanks for sharing!

Din kommentar har lagts i kö för granskning av webbplatsens administratörer och kommer att publiceras efter godkännande.